Jazz v atriju

Avtor Špela Škulj | 11. julij, 2009 @ 8:00

V [1] atriju Mestnega muzeja Ljubljana potekajo čez poletje ob četrtkih različni glasbeni večeri. Včeraj smo lahko videli nastop Boško Petrović Tria, ki so ga sestavljali: Boško Petrović (vibrafon), Primož Grašič (kitara) in Aleš Avbelj (bas).

Hrvaški vibrafonist, skladatelj, producent in aranžer Boško Petrović velja za velikana jazz glasbe v mednarodnih razsežnostih. Še vedno mladosten pri 74 letih, nas je zabaval z vici o bobnarjih, priporočil pa je tudi rešitev spora med Slovenijo in Hrvaško (Slovenija dobi Piranski zaliv, Hrvaška pa Primoža Grašiča).

V dolgoletni glasbeni karieri je igral in snemal s številnimi največjimi imeni jazz glasbe po svetu in bil redni gost na največjih svetovnih jazz festivalov.

Živi v Zagrebu, kjer vodi tudi svoj BP jazz klub in je lastnik priznane glasbene založbe Jazzete.

V Grožnjanu, v Istri, že več kot deset let organizira svoj jazz kamp, vodi pa tudi različne jazz festivale na Hrvaškem. Vodil je različne glasbene zasedbe, leta 1999 pa je sestavil trio, v katerem z njim igrata prav tako zelo priznana glasbenika, vodilni slovenski jazzovski kitarist Primož Grašič in hrvaški basist Mario Mavrin.

Špela Škulj


Članek je bil objavljen na Vest: https://vest.muzej.si

URL naslov članka: https://vest.muzej.si/2009/07/11/jazz-v-atriju/

URLs in this post:
[1] atriju Mestnega muzeja Ljubljana: http://www.mestnimuzej.si/stran/index.php?mode=showevent&submode=singular&id=256&CLBS
ID=3e47eed3ic84opsa2v3hooq052