Komentar - Danijel

Avtor Vest | 22. junij, 2009 @ 15:32

Prenova sistema subvencionirane študentske prehrane oz. t.i. elektronizacija bonov je v svojem bistvu prenova, ki naj bi omogočila sistem zaradi katerega študenti ne bomo več čakali v vrstah za nakup bonov in se nam ne bo potrebno v naprej odločati koliko bonov in za katerega ponudnika jih bomo kupili, ampak se bomo o tem odločali sproti. Sistem bo predvidoma tudi cenejši od dosedanjega, oteževal bo zlorabe, predvsem pa bo, kot rečeno uporabnikom prijaznejši.

Osnovni namen je torej dober! Ampak nekateri vidijo tudi v tem dobrem in čistem namenu kup zarotniških povezav in političnih ozadji… Tej isti so že pred časom »pogruntali« da se z zavajanjem javnosti na račun nekaterih študentskih tem lahko iztrži kar solidno medijsko pozornost… 5 minut slave! 5 min slave, ki se tokrat podaljšuje še na račun »skrivnostnega« študentskega ministra, katerega lovke naj bi segle tako daleč, da je študentom vsilil prenovo sistema, ki si je sploh ne želijo!…pa čeprav je SŠP izključno v pristojnosti MDDSZ in ima VŠ minister z njo opraviti ravno toliko kot »zeleni« Erjavec ali pa vinjeta minister Vlačič. Lepo vas prosim?!

Očitno je, da bi nekdo študente in ŠOS rad uporabil kot orodje za nabiranja političnih točk in teženj po prepoznavnosti, pa čeprav na škodo prenove sistema SŠP in na škodo študentov, ki še vedno čakamo v dolgih vrstah, pazimo, da neporabljene bone zamenjamo v roku 30 dni po poteku in na škodo tistih, ki kdaj pa kdaj ostanemo tudi lačni ali pa ob bureku, ker smo bone pozabili kupiti ali pa je bila vrsta enostavno predolga!

Mi smo k prenovi sistema SŠP pristopili tako zaradi zakonske obveze, kot zaradi želje po izboljšavi zastarelega sistema. Objavili smo javni razpis, da bi vse potekalo tako kot mora… v projekt smo vključili strokovnjake, tesneje smo se povezali in sproti usklajevali tudi z ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve. Pa vendar smo kljub intenzivnemu in dobremu delu kmalu v javnosti slišali ogromno dezinformacij, škodljivih zavajanj in namernih podtikanj, in zato sedaj pričakujemo opravičilo… Opravičilo tistih, ki nas namerno ovirajo in ki si sprememb v sistemu SŠP očitno sploh ne želijo… Opravičilo tistih, ki očitno želijo, da bi študenti še naprej čakali v vrstah!

Mi si želimo, da bi prenova subvencionirane študentske prehrane kljub temu uspela, želimo si le, da bi bil sistem čim bolj učinkovit in prijazen do študentov. Želimo si, da bi študenti izstopili iz vrste, da bi bili zadovoljni, in ja, siti!! Verjamemo, da bo Študentska organizacija Slovenije še enkrat dokazala, da je kljub oviram, ki nam jih nastavlja mlada politika, sposobna učinkovito izpeljati prenovo sistema SŠP, v korist vseh slovenskih študentk in študentov!

Danijel Bandelj


Članek je bil objavljen na Vest: https://vest.muzej.si

URL naslov članka: https://vest.muzej.si/2009/06/22/komentar-danijel/