Vabilo - Miha

Avtor Vest | 7. maj, 2009 @ 13:48

Ali ste se kdaj vprašali, kako je možno, da vesoljna ljubljanska in slovenska publika, tudi tista iz podzemlja, znova in znova uživa prenekatere večere ob glasbi, ki ji danes ljubkovalno rečemo ‘ejtis’ in pleše prav na iste skladbe, ki jih vrti tudi prenekateri komercialni radio.

In kako je možno, da se zadovolji z znanimi zasedbami, ki kolobarijo na vsakih par let, ko jih ponovno prinese v naše loge?

Leto je naokoli in zopet je prišla pomlad, z njeno svežostjo in impulzivnostjo pa kot vsako leto do zdaj tudi Festival pomladi, kjer smo se odločili, da preko Alp zopet potegnemo takšne in drugačne čudake ter neznane zvoke, a kljub temu brusimo pete ob liniji popularne kulture.

Ali niste naveličani enih in istih prostorov, zakajenih klubov? Ni smisel pomladi prezračiti okna, prezračiti sebe?

S to mislijo smo kot vsako leto zopet našli prvovrstno lokacijo: tokrat le par korakov od Metelkove, na ploščadi Slovenskega etnografskega muzeja, ki si ga med prvimi upamo za en dan - v petek 8. maja spremeniti v agoro ustvarjalnosti, zabave in druženja.

Začel se bo z raznovrstnimi delavnicami za nase mlajše obiskovalce- med drugimi se bomo naučili izdelovati home-made laserje, učili se bomo breakdance in scratch tehnik, ekološko navdahnjeni ustvarjali s pomočjo društva Smetumet.

Uvod v večer pa bo pripadal našim slovenskim glasbenim ustvarjalcem-večino zasedb boste slišali prvič, noč pa bo pripadala CHEEBI z VIDEO skreči, Francozoma NOZE z elektronsko interpretacijo chansona in temnemu alkimistu vratolomnih ritmov CLARKU.

Ker seveda ne bo dovolj, se večer nadaljuje prav v vseh klubih Metelkove, kjer boste lahko ujeli vse klubske zvezde noči!!

Lepo je v domovini tej maja biti mlad! Pridi na ploščad SEM, novo in staro Metelkovo, bodi zraven in se prepričaj!

Miha Žehelj


Članek je bil objavljen na Vest: https://vest.muzej.si

URL naslov članka: https://vest.muzej.si/2009/05/07/vabilo-miha-2/