Komentar - Miha

Avtor Vest | 18. februar, 2009 @ 15:06

V Stranki Slovenskega Naroda, ki je pobudnik predloga za razpis referenduma o Hrvaškem vključevanju v NATO, skupaj s pridruženima, domoljubnim društvom Hervardi in Zavodom 25. junij, smo malo razočarani nad pozivom premieja Pahorja in ostalih koalicijskih politikov, ki v stilu venezuelskega predsednika Chaveza državljane Slovenije učijo demokracije in nam sugerirajo kako naj se odločamo glede podpore referendumu vstopa Hrvaške v NATO! Kot, da državljani Slovenije nismo dovolj pametni in sposobni artikulirati svojega mnenja in nas mora o tem podučevati t.i. »politična elita« kot rad sam sebe imenuje gospod Vajgl. Da pa bi v Sloveniji izpadli še bolj »južno-ameriški« so se pozivom t.i. slovenske »politične elite« pridružili še vodilni slovenski mediji.

SSN ne želi nič drugega kot to, da slovenski parlamentarni politiki končno po 18 letih politikanstva, izdavijo in to tudi zapišejo, kaj je nesporno slovensko ozemlje, ne pa, da se tega otepajo in to porivajo mednarodni skupnosti ter čakajo, da nam drugi to povedo, oziroma določijo. Naj sprejmejo odgovornost za politikantstvo, ki so ga producirali celih 18 let. Državljani imamo tega sprenevedanja več kot dovolj!

Pobuda za referendum o vstopu Hrvaške v NATO ni vzrok, ampak posledica neodgovorne slovenske politike, ki v 18 letih ni bila sposobna niti malo delovati v korist slovenskih interesov. Vsi smo verjetno, že večkrat, sami pri sebi premišljevali, zakaj so parlamentarni politiki tako neodgovorni, vendar sam in verjetno še kdo drug, tako pišmeuhovstvo enostavno ne moremo dojeti.

V Stranki Slovenskega Naroda pozivamo vse politične sile, civilno inciativo ter državljanke in državljane Slovenije, da se nam pridružijo in z overjenimi podpisi, potrdijo razpis referenduma! Ker bo referendum potekal skupaj z volitvami za evropske poslance, zaradi tega stroškovno ne bo prav nobene dodatne obremenitve za slovenski proračun. Bomo pa na ta način zelo pritisnili na slovensko parlamentarno politiko, da končno nekaj stori kar bo v interesu države.

Sedaj pa bi rad še malo pojasnil zakaj so meje pomembne in zakaj bodo meje večne?
- zato, ker lahko edino na svojem ozemlju suvereno odločamo, kaj je dobro za nas in kaj ni ter
si po svoji vesti urejujemo pogoje za življenje in sobivanje z naravo
- vodimo lastno ekonomsko in fiskalno politiko, kar pomeni, da skrbimo za razvoj gospodarstva in na zaokroženem ozemlju pobiramo davke
- skrbimo za lastno javno socialno in zdravstveno varstvo, svoj šolski sistem in svojo kulturno identiteto
- gradimo vso javno infrastrukturo v skladu z našimi potrebami in za naš razvoj
Predstavljajte si kaj bi bilo, če ne bi obstajale meje in bi lahko vsakdo posegal kamor koli bi želel. Lahko bi se npr. Italijani ali Hrvati, v smislu dobro sosedskih odnosov odločili, da na slovenski obali zgradijo največjo deponijo za odpadke v srednji Evropi ali pa bi Avstrijci npr. za potrebe njihovega naftnega podjeta, na slovenski obali zgradili največjo rafinerijo nafte v tem delu Evrope.
Mislim, da je ta navedek dovolj argumentiran, da zapre usta tistim, ki hočejo ljudem vsiljevati svojo neumnost v smislu češ, da meje niso važne saj bomo vsi skupaj v EU kot ena velika družina narodov.

In še nekaj glede reševanja mejnega problema. Predstavniki SSN smo konstruktivno pobudo kako preseči mrtvi tek reševanja mejnega problema ter zadovoljiti vse strani, tudi EU predali vsem 4 predsednikom. Države, vlade, Državnega zbora in Državnega sveta. Objavljena je na naši spletni strani [1] SSN.

Miha Majc, predsednik mestnega odbora Ljubljana Stranke slovenskega naroda


Članek je bil objavljen na Vest: https://vest.muzej.si

URL naslov članka: https://vest.muzej.si/2009/02/18/komentar-miha-21/

URLs in this post:
[1] SSN: http://www.ssn.si