Ravioli!

Avtor Vest | 19. januar, 2009 @ 13:10

Mnogokateremu posamezniku se naježi koža ob misli na to, da bo moral za svoj recept pripraviti domače testo. Marsikdo pa ne ve, kako zelo preprost je postopek priprave testa za odlične domače raviole s sirno-tartufovim srčkom.

Za 2-4 osebe potrebujete 100g moke v katero primešate eno jajce, žlico oljčnega olja in ščepec soli. Testo močno pregnetete in zvaljate na tanke liste. (Tanjši kot bodo listi, bolj bodo rahli ravioli)

ravioli1.jpg

Za nadev potrebujete sesekljane mandlje, ki jih rahlo popražite na oljčnem olju, dodate zajetno količino mascarponeja in na počasnem ognju vse skupaj stopite. Primešate sol, poper in nariban tartuf (lahko tudi tartufovo pasto). Masa za nadev mora biti dovolj kompaktna, pri čemer nam pomaga mlad nežen kozji sir, ki ga naribanega raztopimo v zmesi.

V trgovini najdemo nešteto število modelčkov za pripravo raviolov. Jaz sem se danes odločila, da bom pripravila majhne, prikupne raviolčke. Najenostavneje je, če vzamete narobe obrnjen kozarec in v testu zarežete kroge. Krog prepognete, vanj pa postavite maso. (Prepognjen krog iz testa naj bo kot žepek) Robove stisnete skupaj in ravioli so nared. V slanem kropu jih kuhate dokler ne priplavajo na vrh (minuta ali dve).

ravioli2.jpg

Posrežete jih lahko brez dodatkov oz. s kakšno kremasto omako. Vsekakor pa čeznje prelijte nekaj kapljic oljčnega olja.

Dober tek!

Tatjana Butul


Članek je bil objavljen na Vest: https://vest.muzej.si

URL naslov članka: https://vest.muzej.si/2009/01/19/ravioli/