Konjak kot užitek
Avtor Vesna Lovrec | 11. oktober, 2008 @ 11:53
Restavracija Rožmarin iz Maribora je v imenu proizvajalca francoskega konjaka Guy Lheraud ta teden povabila na brezplačno degustacijo te žgane pijače, katere tradicija sega v 17. stoletje. Gostje v Rožmarinu smo poskusili pet vrst konjaka, ki še vedno nastaja na klasičen način, z destilacijo v dveh bakrenih kotlih, brez vsakrnšnih elektronskih pripomočkov ter brez dodatkov karamele in sladkorja.
Kot svetuje direktor izvoza pri podjetju Lheraud, Francois Rebel, pijte konjak takrat, ko ga potrebujete. Rebel je še povedal, da je konjak, ki ga pijemo doma, vedno boljši od tistega, ki ga užijemo v restavraciji. Dober pa je seveda predvsem takrat, ko ga pijemo v prijetnem ambientu in v družbi oseb, ki so nam drage.
Goste je uvodoma pozdravil ekskluzivni distributer francoskega konjaka Guy Lheraud za Slovenijo, Andrej Čuden:
Boris Kac: …”pred konjake bi dal viskije, posebej irske…”
Vesna Lovrec
Članek je bil objavljen na Vest: https://vest.muzej.si
URL naslov članka: https://vest.muzej.si/2008/10/11/konjak-kot-uzitek/
Klikni tukaj za tiskanje